Blchy zo psa na človeka

Blchy zo psa na človeka

Stanka
15.11.2017
13:01
Mám doma psa- čivavu dlhosrstú. Má po sebe strašne veľa bĺch, ktoré jej vykusali aj kožu. Snažila som sa ich zabíjať prstami, ale sú strašne vrtké a skáču. Všimla som si, že skočili aj na mňa ale neviem či skočili nazad na psíka. Teraz ma strašne svrbí hlava, len neviem či si to nahováram, alebo ich tam naozaj mám. Keď sa jej zahoja ranky tak jej chcem kúpiť nejaké lieky alebo sprej proti blchám. Dajte nejaké rady , tipy čo s tým?
Stanka
16.11.2017
20:54

Ďakujem srdečne za reakcie. Normálne do lekárne? Nebudem na smiech že idem kupovať takéto prípravky pre psa do lekárne? To naozaj nevie, ešte som nikdy nič iné v lekárni nekupovala okrem liekov pre ľudí :-)

mamina
15.11.2017
23:47

ja som uz mala dostipane nohy ruky a najviac brucho. lebo kym som prisla nato ze je to blcha od psa trvalo to dlhsie. ale naozaj ak pouzijes sampon spray co kolvek blchy zlikvidujes

Andráši
15.11.2017
20:18

Blcha na človeka nelezie, ale vedia poštípať. Človek môže mať iba vši. Prosím ťa hlavne toho psíka čo najskôr odblš, vieš ako musí trpieť? Vezmi si že ty máš otvorené rany a neustále ti do nich skáču a obžierajú vošky. A ešte môže to byť infekčné a mať aj fatálne následky. A ako ďalšia vec, momentálne jej po odblšení vyhoď pelech a vydenzinfikuj okolie kde sa zdržiava. V lekárni sú prípravky proti blchám a nie sú drahé.

Santovka
15.11.2017
13:30

Choď do lekárne a kúp Frontline,je to vodička,ktorú mu dáš na kožu za krk, stojí tuším do 5€ pre takého malého psa.Proti blchám je to na 3 mesiace a proti kliešťom 1 mesiac.Netráp to zviera.Myslím,že zvieracie blchy by nemali prežiť na človeku.

Pridať odpoveď