Chov nových sliepok

Chov nových sliepok

Riška
12.11.2017
21:59
Dobrý den najdu sa tu aj chovatelia sliepok? A aj iných domácich zvierat okrem mačiek a psov? Kupili sme dom so záhradou a premýšlame o vytvorení časti pre sliepky aby nám nerozhrabali celú záhradu. Mám rada domáce vajíčka tak by som chcela tak 3-4 sliepky. Aj celkovo som zaujata na biopotraviny . Zaujímalo by ma aké mate skusenosti a aké plemeno chováte a tak celkovo Vaše skúsenosti dakujem !
Tynka
22.01.2021
05:29

Dobrý deň, tiež chováme sliepky. Je fajn mať každý deň pár vajíčok :-). Na tú našu domácu spotrebu stačí 5 sliepok, takže to nie je žiadna veľká práca :-). Každý deň dám sliepkam kŕmenie, ktoré objednávam z https://www.energyshobby.sk/…pre-nosnice/ , pretože v ňom majú všetky potrebné živiny, vymením im vodu a tak jednu za 14 dní vyčistím kurník :-).

H.G
05.12.2017
23:23

Hlavne ked mas nove sliepky tak ich nechaj pár dni zatvorené v carku az si zvyknu

Ďusi
26.11.2017
18:36

Každý, kto radí nepestovať zeleninu, ovocie, nechovať sliepky a radšej kupovať ovocie, zeleninu a vajíčka v supermarketoch porovnáva neporovnateľné. Potraviny z obchodov sú iné, ako potraviny z vlastnej záhrady. Zložením, chuťou, pôsobením na telo.

A tiež hoci je pravda, že jablká v obchode stoja pár centov, centy na stromoch nerastú. Ale jablká áno ;) V našej novej záhrade plánujeme chov sliepok až o dva roky. Pozri na nete „chicken tractor“, pojazdný kurín, vhodný pre malý počet sliepok. Presunieš v záhrade, kde potrebuješ a kým rozhrabú trávnik, presunieš inde. A pohnojíš celú záhradu.

Terry
12.11.2017
22:53

Teraz sa ti neoplatí chovať nič . Ide zima a neznášajú

Romanetto
12.11.2017
22:33

v lidli majú celkom chutné vajíčka, kašli na sliepky. Ušetríš čas za kydanie a obsraty dvor ;-)

Chrumo
12.11.2017
22:16

My kazdy rok ked v nedalekej farme vyraduju sliepky z chovu, kupime po jednom Eure sliepky, ktore su chudence osprostene a v zlom zdravotnom stave, ale za mesiac su z nich krasne zdrave sliepky a znasaju jedna radost dva roky úplne z prehľadom.. Potom je z nich polievka.

Neviem aka je to rasa, ale ked ich drzia na farme na vajicka, tak to bude nejaký znášaci druh isto. Mame ich v malej ohradke so strieskou a na noc same zaliezaju do kurina, ktory zatvarame, kvoli kunam , linkám a podobne.

Ja ako silny vajcozrut domace vajcia vzdy ocenim!

Pridať odpoveď