Klobásky z diviny

Klobásky z diviny

Jakub36
20.11.2017
20:24
Čaute, idem robiť prvý krát klobásky z jeleniny a bôčika. Robili ste už také? Dajte nejaké tipy.
Milanko
30.11.2017
00:57

Dávam aj na jedno postrúhaných horec , alebo sušený Ďumbier

Frezo
21.11.2017
13:11

mńam klobasky.. Tie su vynikajuce zo vsetkeho pokial su dobre a kvalitne vyudene

Lacpaj
21.11.2017
13:08

potrebujeme: Na 10kg klobások, použijeme 7 kg jelenieho mäsa a 3 kg čistej bravčovej slaniny,210g soľ,100g sladká paprika,20g mleté čierne korenie,20g mletá rasca,80g popučený cesnak,1ČL práškového cukru,1ČL mletý ďumbier,1ČL mleté nové korenie,1PL majoránu.Pre dosiahnutie pikantnosti, je možné pridať 20g štipľavej papriky. Zaručujem neodolateľnú chuť.

postup: Obidva druhy mäsa zomelieme na mlynčeku s priemerom šajby 6 mm,ďalej do zo mletej zmesi pridáme soľ a všetky ingrediencie, ktoré potrebujeme, pre dobré a ľahšie vy miešanie klobásnej zmesi môžme na 10 kg mäsa použiť 1 liter vody.Klobásky necháme odstáť a obschnuté kladieme do udiarne a údime studeným dymom z bukového rezu.

Denis
20.11.2017
23:54

Ja take robím už niekoľko rokov , keďže som poľovník . Nieje na tom nič zvláštne , sú výborne . Len netreba zbytočne prekorenit . Už záleží na tvojej chuti či máš rad pálivejsie alebo menej .

Pridať odpoveď