Paradajkový pretlak

Paradajkový pretlak

Paula56
15.11.2017
15:57
Prosím vás robievate doma pretlak z čerstvých paradajok ? Keďže som z dolniak tak som mala parádnu úrodu paradajok , paprík a ostatného . Rozhodla som sa , že skúsim spraviť pár fliaš na skúšku pretlaku, keďže lečo som už robil . Teraz som otvorila prvú flašku a je akýsi riedky . Akým spôsobom robíte pretlak vy ? Ďakujem Paula
Pali
19.08.2020
01:29

Bude Vám chutit

Daena
15.11.2017
23:53

Mali by sme pracovať s čo najzrelšími rajčinami, vďaka ktorým bude pretlak po dovarení skutočne sladučký. Rajčiny umyjeme a vykrojíme z nich zelené stopky. Potom ich sparíme vriacou vodou a jednoducho ošúpeme. Paradajky zomelieme v mlynčeku na mäso a preložíme do väčšieho hrnca. Pridáme soľ, cukor, korenie a najemno nakrájanú petržlenovoú vňať. Podľa chuti môžeme pridať feferóny, cesnak, alebo chilli. Preložíme na plameň a privedieme do varu. Varíme za občasného miešania 15 minút.Horúci pretlak navrstvíme do sterilizovaných pohárov, pevne uzavrieme a zakryjeme uterákom. Necháme vychladnúť. Skladujeme na tmavom a chladnom mieste.

Poznámka: ak vám prekážajú semienka paradajok, pred varením ich prepasírujte cez sito.

Pridať odpoveď