Slimáky v zahrade

Slimáky v zahrade

Renátka
14.03.2018
23:18
Viete mi niekto poradiť ako na slimáky v záhrade? Minuly rok mi zožrali a obzrali komplet celu úrodu. Neviem ich vyhubiť.
Ďusi
15.03.2018
23:00

Modré granule na požer alebo solnička na posyp sú dobrou priamou likvidáciou. Biologická ochrana sú ulitové slimáky alebo indické bežce, ale aj ježko ich spotrebuje denne dosť veľa. Nepohrdnú nimi ani drozdy (čierne). Permakultúrna záhrad bez monokultúr a chemickej ochrany je im najviac odolná.

Barbora
15.03.2018
22:16

my sme kupili kacky na to urcene a mam o starost menej

marek
15.03.2018
14:32

My sme pred par rokmi mali plno bezulitnakov „bezdomovcov“. Zena ich najprv zbierala. Nepomohlo a tak ich zacala solit. To si myslim, ze uz bola nahnevana a dakto jej to poradil. Skusala aj pivo a ine nezmysly. Potom sme pouzili take modre granulky (nieco s fosforom ci takym dacim to bolo). Vraj slimaky napucia a nedokazu zrat. Pozor, nebola to viagra a nedoporucujem zamenu :). Uhynu v ukrytoch. Nakupil som zopar krabiciek a nasypal vsade, kde sa objavili a okolo celeho pozemku pri plote. My sme mali stare dosky – uz aj hnijuce, kde ich bolo asi najviac. Od tej doby co som to takto rozsypal sa uz v takom pocte nikydy neobjavili a to je uz par rokov. Mozno sa nasiel jeden dva kusy…

Pridať odpoveď