Sušené ovocie

Sušené ovocie

Linda
16.01.2018
23:46
ahojte, skusate doma sudit ovocie? Jablcka by som chcela skusit vyskusit, ale tak klasicky nie v modernych susickach na elektriku. Ako to robite vy?
Ďusi
18.01.2018
22:14

Linda, keď sušíte desiatky kilogramov ovocia, tak na elektrickej sušičke alebo v elektrickej rúre to ide riadne do peňazí ;) Solárna sušička kúri zadarmo ;) ( a teraz v zime mi temperuje zadnú miestnosť kamenného domu). V lete dva dni, na jeseň tri trvá sušenie jabĺk. Dúfam, že pri výmenníkovej dosiahnem vyššiu účinnosť, rámy už mám, bude to taký univerzálny „kredenc“. Buď pod škridlou v tieni alebo na solárny panel. Koncom leta bude zase na webe ;) Minulú jeseň sme nemali takmer žiadne jablko a hrušky sme pojedli čerstvé, ale kupované ovocie by som nesušil, práve preto, že viem, čo je v ňom.

Betka
18.01.2018
14:53

Ja ich suším na okne . Napichnem na nitku pomocou ihly a nad radiátorom sa jabĺčko krásne vysusi

Linda
17.01.2018
22:41

Ďakujem Vám Ďuši. To som este ani nepočula ze solarna susicka. Nie , prečo by bolo. Ved treba vyskusat vsetko. Je pravda ze som sa neskoro spamatala ale nevadi :)

Ďusi
17.01.2018
22:34

Kedysi dávno sme kúrili v sporáku, tak v rúre vždy boli dva plechy. Pri ústrednom kúrení to nejde, hoci šípky sa usušia aj na radiátore v miske. Teraz mám solárnu sušičku ovocia http://zahradavkopci.sk/…icka-ovocia/ a doma aj tú elektrickú. A už pripravujem ďalší model solárnej. Nie je teraz ale trochu pozde na sušenie ovocia?

Pridať odpoveď