Zabijačková polievka

Zabijačková polievka

Lenka
31.10.2017
21:54
Blíži sa obdobie zabíjačok a preto by má zaujímalo ako robíte zabíjačkovú kapustnicu?
Gabik
01.11.2017
12:48

Kapustu pokrájame nadrobno. Mäso pokrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca, zajeme vodou a privedieme do varu. Po chvíli mäso vyberieme. Preložíme ho do tlakového hrnca s čistou vodou. Pridáme bobkový list, čierne korenie, rascu, nové korenie, ošúpané a na kocky pokrájané jablko, cibuľu pokrájanú na kocky, cesnak, soľ, cukor a zeleninovú koreniacu zmes. Varíme asi 80 minút. Hrniec otvoríme a nakoniec pridáme kapustu a postrúhané zemiaky. Povaríme to ešte asi 20 minút. Môžeme dochutiť octom.

Fabia
01.11.2017
10:10

Nezabudnite aj na tzv. prdelačku. Je to len ta voda kde sa varia jelitja a dochuti sa cesnakom , majoránom soľou a ochocovadlom .

Haluška
31.10.2017
22:49

Ahoj , my zvykneme takto: robíme vtedy , keď sa robia klobásy ,alebo ked sa minie stará. Do veľkého hrnca dáme bravčové kosti,čím viac,tým lepšie.Zalejeme vodou,prikryjeme necháme zovrieť.Pomaly varíme,kým sa mäso neoddeľuje od kostí. Scedíme a vychladnuté kosti neskôr oberieme od mäsa.Vývar dáme do hrnca,v ktorom sa bude variť kapustnica,pridáme vopred namočené huby-my dávame veľa a zmes a varíme. Ked sú huby uvarené,pridáme kyslú kapustu aj so šťavou a necháme zovrieť. Do vriacej vhadzujeme guľky z klobásového mäsa. Na masti vopred orestujeme bravčové pliecko,ktoré je pokrájané na kocky,pridáme červenú papriku,premiešame, podlejeme vriacou vodou a dusíme.Pridáme bobkový list,čierne korenie ,vegetu a udusíme do mäkka ( pridávame len vtedy pokial kapusta už ingrediencie neobsahuje) Hotové udusené mäso vlejeme do hrnca s kapustou,pridáme obraté a na menšie kúske pokrájané mäso z kostí.Dolejeme toľko vody,aby kapustnica nebola príliš kyslá,dochutíme postrúhaným cesnakom,soľou prípadne vegetou a asi15 minút necháme vrieť. Kapustnica nemá byť riedka,ani rozvarená. Kvalitná a hlavne praktická je aj keď ju zavaríme . Ja to tak robím a keď je veľa prace tak ju len prehrejem a nakrajam chlieb .

Mirka
31.10.2017
22:20

Na oleji si speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku a kyslú kapustu. Podlejeme vodou a hneď pridáme na kocky nakrájané mäso a koleno aj s kožou. Všetko spolu varíme a keď je mäso na kolene mäkké, vyberieme ho, kožu odstránime a mäso vrátime späť. Dochutíme pretlačeným cesnakom, mletou rascou a pred dokončením si urobíme zápražku (v malej šálke si vo vode poriadne rozmiešame hladkú múku) a pridáme do kapustnice. Podávame s čerstvým chlebom, uvarenými zemiakmi alebo haluškami . Dobrú chuť !

Pridať odpoveď