Ochranná známka potravín v EU sa vytvorila aby sa zachovala kvalita tradičných potravín a aby sa zabránilo zneužívaniu ich dobrého mena. Ktoré zo Slovenských potravín ju získali?
Skôr ako siahnete po liekoch, skúste si zaobstarať zvieratko. Terapeutické účinky domácich miláčikov na psychiku človeka boli viac krát potvrdené.
Výskyt vtáčej chrípky bol na Slovensku už nejedenkrát potvrdený a môže sa kedykoľvek zopakovať. Na koho sa obrátiť v možnom prípade jej možného výskytu?
Hovorí sa že prináša úsmev na vašu tvár. Šafran, kráľ všetkých korení je Iránskym zlatom a to doslova. Cena za 1g kvalitného šafranu môže byť pre koncového spotrebiteľa vyššia ako cena za 1g zlata a až 85% „červeného zlata“ na svete pochádza z Iránu.
Guru efektívneho a výnosného pestovania zeleniny Jean-Martin Fortier dáva rady ako aj z malej plochy získať vysoké výnosy. Na ploche 0,8 hektára (čo je 90x90m) dosiahol pestovaním zeleniny ročný zisk 100 000 amerických dolárov.
Len 0,2% z mletej alebo zrnkovej kávy skončí v nápoji a zvyšok sa vyhadzuje. Tento odpadový materiál obsahuje cenné živiny, ktoré môžu byť zužitkované v poľnohospodárstve.
Najpôsobivejší na tomto starodávnom čínskom systéme farmárčenia je fakt, že do dnešnej doby dokáže konkurovať nákladmi masovej produkcii a je stále využívaný
Uplynulý týždeň umožnil studený vzduch zo severu vinohradníkom na Slovensku ale aj v iných častiach Európy zozbierať zamrznuté hrozno na ľadové víno.