Články

chránené slovenské potraviny

Ktoré slovenské potraviny majú ochrannú známku?

Ochranná známka potravín v EU sa vytvorila aby sa zachovala kvalita tradičných potravín a aby sa zabránilo zneužívaniu ich dobrého mena. Ktoré zo Slovenských potravín ju získali?

Viac
pes proti depresii

Domáce zviera, najlepší liek proti depresii

Skôr ako siahnete po liekoch, skúste si zaobstarať zvieratko. Terapeutické účinky domácich miláčikov na psychiku človeka boli viac krát potvrdené.

Viac
vtáčia chrípka

Čo robiť v prípade podozrenia na vtáčiu chrípku?

Výskyt vtáčej chrípky bol na Slovensku už nejedenkrát potvrdený a môže sa kedykoľvek zopakovať. Na koho sa obrátiť v možnom prípade jej možného výskytu?

Viac
výroba šafránu

Irán, krajina šafranu

Hovorí sa že prináša úsmev na vašu tvár. Šafran, kráľ všetkých korení je Iránskym zlatom a to doslova. Cena za 1g kvalitného šafranu môže byť pre koncového spotrebiteľa vyššia ako cena za 1g zlata a až 85% „červeného zlata“ na svete pochádza z Iránu.

Viac
pestovanie zeleniny

Ako zarábať šesťmiestnu sumu ročne pestovaním zeleniny na malom pozemku

Guru efektívneho a výnosného pestovania zeleniny Jean-Martin Fortier dáva rady ako aj z malej plochy získať vysoké výnosy. Na ploche 0,8 hektára (čo je 90x90m) dosiahol pestovaním zeleniny ročný zisk 100 000 amerických dolárov.

Viac
hliva ustricová z kávového odpadu

Z kávového odpadu pestujú hlivu ustricovú

Len 0,2% z mletej alebo zrnkovej kávy skončí v nápoji a zvyšok sa vyhadzuje. Tento odpadový materiál obsahuje cenné živiny, ktoré môžu byť zužitkované v poľnohospodárstve.

Viac
kolobeh chovu rýb a pestovania plodín

Integrovaný chov rýb, hospodárskych zvierat a pestovania plodín

Najpôsobivejší na tomto starodávnom čínskom systéme farmárčenia je fakt, že do dnešnej doby dokáže konkurovať nákladmi masovej produkcii a je stále využívaný

Viac
zber ľadového vína

Silný mráz umožnil zber hrozna na ľadové víno

Uplynulý týždeň umožnil studený vzduch zo severu vinohradníkom na Slovensku ale aj v iných častiach Európy zozbierať zamrznuté hrozno na ľadové víno.

Viac