Zaujímavosti

celozrnná ryža

Prečo vyhadzujeme najvýživnejšiu zložku ryže?

Spôsob akým jeme cereálne plodiny ako obilie alebo ryžu väčšinou zahŕňa odstránenie najzdravšej časti: otrúb

Viac
kvalitné destiláty

Produkty pestovateľov potrebujú lepšie hodnotenie kvality

Pestovatelia produkujú veľa rôznych produktov, ale medzi tie najdôležitejšie patria okrem zeleniny a ovocia aj tie kvapalné pripravované za pomoci kvasiniek, teda vína a destiláty.

Viac
elektrický traktor

Na Slovensku vyvinuli elektro traktor

Traktor s elektrickým pohonom je svetová novinka. Vyrába sa pritom na Slovensku.

Viac
cibuľa účinky

Cibuľa a jej účinky

Pre niekoho obyčajná, pre tých čo poznajú jej účinky zázračná. Prírodný liek na srdce, cholesterol, osteoporózu, alergiu, zápaly, cukrovku i obezitu. To je cibuľa.

Viac

Nová metóda prípravy chutnejšej a zdravšej čokolády

Jednoduchá zmena pri spracovaní kakaových bôbov dokáže výrazne zlepšiť chuť ako aj zdravotné benefity spojené s čokoládou. Znamená to, že čokoláda sa stane zdravšou? To by sa väčšine z nás veľmi páčilo, všakže.

Viac
minerály pre rastliny - žltnutie listov

Význam minerálov vo výžive rastlín

Čo sa stane ak chýba vašim rastlinám niektorý z minerálov?

Viac
chov mangalice

Na farme, kde sa chová mangalica

Mäso z mangalice sa vďaka svojím prednostiam stáva čoraz žiadanejším na našich stoloch a preto sa chov tohto plemena ošípaných rozrastá aj na Slovensku. Dôkazom je aj rodinná farma z Hurbanova, kde sa mangaliciam darí.

Viac
chránené slovenské potraviny

Ktoré slovenské potraviny majú ochrannú známku?

Ochranná známka potravín v EU sa vytvorila aby sa zachovala kvalita tradičných potravín a aby sa zabránilo zneužívaniu ich dobrého mena. Ktoré zo Slovenských potravín ju získali?

Viac